Dom > Знање > Sadržaj

Pu Erh čaj pogodnosti

Nov 01, 2018
Organic Black Tea

Pu'er čaj ima mnoge funkcije kao što je snižavanje masnoće u krvi, gubitak težine, inhibiranje bakterija i pomoć pri varenju, zagrijavanje želuca, stvaranje tekućine, gašenje žeđi, otrežnjenje i detoksikaciju. Može očistiti želudac i stimulirati tijelo, eliminirati probavu i sluz, mamurluk i detoksikaciju, diuretik i raspršiti hladnoću, osloboditi se kašlja i sluzi i sniziti kolesterol u krvi.

1. Smanjite masnoću, smanjite krvni pritisak i odolite arteriosklerozi. Dugotrajna konzumacija pu'er čaja može smanjiti holesterol i glicerol, tako da dugotrajno pijenje pu'er čaja ima funkciju liječenja gojaznosti. Pijenje pu'er čaja može izazvati fiziološke efekte kao što je vazodilatacija, smanjen krvni pritisak, usporavanje srčanog ritma i smanjen protok krvi u mozgu, i ima dobar terapeutski efekat kod pacijenata sa hipertenzijom i cerebralnom arteriosklerozom.


.2. Zaštita želuca i želuca. U odgovarajućoj koncentraciji, piće običnog pu'er čaja ne stimulira želudac. Ljepljivi, glatki i mekani Pu'er čaj ulazi u površinu želuca i prianja na površinu želuca, koji ima blagotvoran zaštitni sloj na želucu. Ona igra ulogu u njegovanju želuca i zaštiti želuca.


3. Protivupalno, baktericidno i kurativno. Medicinska istraživanja i klinički eksperimenti su dokazali da Yunnan Pu'er čaj ima antibakterijski efekat, a sok od čaja se služi 10 puta dnevno, što može da tretira bakterijsku dizenteriju, koja je direktno povezana sa bogatim polifenolima čaja u Junanskom čaju.


4. Anti-aging. Katehini u čaju imaju anti-age efekte. Katehini sadržani u juananskom čaju su veći od ostalih vrsta čaja, a efekt protiv starenja je bolji od drugih čajeva. Bogati polifenoli čaja pomažu koži da se odupre starenju.


5. Pu'er čaj može žeđati, hladiti se, detoksikovati i laksativ. Pu'er čaj može regulisati gastrointestinalni trakt, vratiti normalnu funkciju gastrointestinalnog trakta i riješiti akne i loš dah uzrokovan zatvorom.