Dom > Знање > Sadržaj

Tieguanyin Tea Benefits

Jul 16, 2018
tieguanyin tea china

Kako koristiti tieguanyin suptilno

1. Opekotine ili opekotine, koristite odgovarajuću količinu tieguanyin čaja decoction uzeti debeli sok, brzo ohladiti, umočiti zahvaćena područja u čaj vode; može se nanositi i na ranu s čajem, 4-5 puta dnevno.

2. Pijte i pijte, popijte sa malom šoljicom toplog čaja i 2-3 ml soja sosom unapred. Ova metoda se također može koristiti za ublažavanje pijanstva.

3. Prilikom pranja zuba, krvarenje desni može se često piti čajem, jer čaj je bogat vitaminom C, gvožđem i hemostatskim sastojcima koji mogu oštetiti desni, povećati elastičnost kapilara i spriječiti krvarenje.

4. Ako loš zadah ili prekomjerno pušenje uzrokuje paniku i mučninu, može se osloboditi ispiranja tigrovanom i pijenjem odgovarajuće količine jakog čaja.

5. Spriječiti i kontrolirati zubni karijes kod djece. Fluor u čaju može spriječiti zube od defosforizacije i uklanjanja kalcija u oralnoj kiseloj sredini.

6. Bore kože dojenčadi su upaljene i crvene otekline, mogu se kuhati s tieguanyin čajem, staviti na odgovarajuću temperaturu i oprati djecu van.

7. Preopterećenje i ispijanje šolje svježeg čaja mogu brzo eliminirati umor i obnoviti energiju.

8. tijelo tijelo mast, često može piti čaj vode, posebno oolong čaj, imaju dobar učinak smanjenja težine.

9. Za one sa visokim holesterolom i kardiovaskularnim bolestima, pijenje šoljice čaja i vode svakog dana može smanjiti holesterol i zaštititi kardiovaskularni sistem.

10.inappetence, mokrenje je crveno, može piti više svjetla čaj vode

11. Za one koji su previše masni i neudobni za jelo, mogu piti jak vrući čaj, kao što je cigla-čaj ili tuotea, koji ima bolji anti-masni učinak.

12. Ljudi sa blagom vatrom mogu piti tieguanyin da bi postigli efekat smanjenja unutrašnje toplote.