Dom > Знање > Sadržaj

Odakle dolaze sjemenke suncokreta?

Sep 30, 2018
Bakery Grade Sunflower Seed Kernel

Seme suncokreta su plodovi suncokreta. Suncokret pripada rodu Asteraceae. To je godišnja biljka. Alias suncokret, također poznat kao Passiflora, Zhangju, Yingyanghua u drevnim kineskim knjigama, naziva se sunce cvijet u Europi, a neke zemlje se nazivaju sun trava, pretvoriti lotus, jutro sunce i tako dalje. Suncokret je izvorno na jugozapadnom dijelu Sjeverne Amerike. To je divlja vrsta koja se uzgaja i posmatra širom svijeta. Uveden je u Evropu početkom 16. stoljeća.

Kina je uzgajala suncokret najmanje četiri stotine godina. U protekle dvije decenije, proizvodnja semenki suncokreta se ubrzano razvijala. Proizvodnja sjemena suncokreta u svijetu postala je važna nafta nakon soje i široko se uzgaja u Kini.

Postoje različita imena za imena suncokretovih sjemenki. Na primer, Anhui Lingbi je nazvala suncokretovo seme kao lotosovo seme. Možda se suncokreti menjaju sa suncem i njihov oblik je veoma sličan lotosu. U mongolskom jeziku, to se naziva "naren cvijet", što znači cvijet sunca. Imena mnogih sunarodnika iz Mongolije uzimaju se kao “Nen Ren Hua”.