Dom > Знање > Sadržaj

White Tea Benefits

Nov 30, 2018
Silver Needle White Tea

Efikasnost belog čaja je veoma dobra. Ima funkcije mamurluka, čišćenja vrućine, vlaženja pluća, smirivanja jetre i tonifikacije krvi, smanjujući upalu i detoksikaciju, smanjujući krvni pritisak i smanjujući masnoću, te uklanja umor. Posebno je djelotvoran za prekomjerno konzumiranje alkohola i duvana, prekomjernu masnoću, prekomjernu ljutnju jetre i disfunkciju probavnog sustava. Ima jedinstvenu i divnu zdravstvenu funkciju.

Ospice

Beli čaj anti-rak, anti-rak, prevencija toplotnog udara, detoksikacija, liječenje zubobolja, posebno bijeli čaj starije dobi može se koristiti kao antipiretik za djecu s ospicama. Široko se smatra dobrim lijekom za liječenje bolesnika s ospicama u sjevernoj Kini i Fujianu.

Promovirati ravnotežu šećera u krvi

Pored urođenih hranjivih tvari drugih čajeva, bijeli čaj sadrži i aktivne enzime potrebne za ljudsko tijelo. Dugotrajna konzumacija belog čaja može značajno povećati aktivnost lipaze u organizmu, promovisati katabolizam masti, efektivno kontrolisati sekreciju insulina i odložiti apsorpciju crijeva u prahu. Razgrađuje višak šećera u organizmu i potiče ravnotežu šećera u krvi. Beli čaj je bogat raznim aminokiselinama, hladnim i hladnim, sa efektom antipiretika i detoksikacije.