Dom > Знање > Sadržaj

Definicija bijelog čaja

Nov 30, 2018
Silver Needle White Tea

Bijeli čaj, mikro-fermentirani čaj, je tradicionalni čaj koji su stvorili kineski proizvođači čaja. Jedan od šest glavnih čajeva u Kini. Odnosi se na vrstu čaja koji se prerađuje nakon što se bere, a da se ne ubije ili kuha, i to samo nakon sušenja ili sušenja. Ima karakteristike pupoljaka sa potpunim pupoljcima, punim tijelom, mirisnim i svježim, supa žuto-zelena i bistra, a ima okus lagan i sladak.

Beli čaj je posebno blago u kineskom čaju. Budući da je gotov čaj uglavnom glava pupoljaka, pun bijelog, nazvan srebrom poput snijega. Glavne proizvodne oblasti su Fujian Fuding, Zhenghe, Jiaocheng Tianshan, Songxi, Jianyang, Yunnan Jinggu i druga mesta. Osnovni procesi uključuju sušenje, pečenje (ili sušenje), branje, ponovno paljenje i druge procese. Proces Yunnan belog čaja je uglavnom osušen na suncu, a prednost sunčanog čaja je da ukus zadržava originalni miris čaja. Uvenuće je ključni proces u formiranju kvaliteta bijelog čaja.

Bijeli čaj je podijeljen na različite standarde za sorte čajevca i sirovine (svježe lišće). Glavne sorte su: pupoljak prvog dana, tianshan bijela, bijela srebrna igla, bijeli božur i Shoumei (Gongmei).